Deze trends zul je zien in de lente en zomer van 2021

In de modeshows voor 2021 werden weer verschillende outfits en stijlen bewonderd door iedereen. Het is natuurlijk ook, hopelijk, de post-pandemic periode, maar dat is nog even afwachten. Wel hopen we dat in de zomer de horecagelegenheden weer opengaan en we dus deze mooie stukken kunnen dragen. In dit artikel laat ik je een aantal trends van de lente en zomer zien van 2021.

1 Back to basic

In de modeshows voor 2021 kwamen we veel tegen dat de nieuwe trends voor het aankomende jaar eigenlijk teruggaan naar hoe het vroeger was. Terug naar de basis met simpele kleding zonder alle aanpassingen zoals scheuren etc. In de collectie van Victoria Beckham kwam dit voornamelijk terug, met een simpele wijde broek, een blouse en ballerina’s. 

2 Vrolijke designs

Doordat iedere fashion designer, en wij natuurlijk ook, verlangt naar de heerlijke zon zonder enige zorgen van een pandemie, werden er veel vrolijke designs door middel van prints gepresenteerd. Zo werden er veel stijlen met bijvoorbeeld bloemenprint, bonte print en strepen getoond. Kies voor een jurk met een print of kies voor een print op één kledingstuk. Ga geen printen combineren, want dat wordt te druk.

3 Lingerie

Ook zien we steeds vaker terugkomen dat de lingerie zichtbaar wordt. Zo kun je een doorschijnend shirt dragen, waardoor je daaronder nog een beha ziet of je kunt een high-waisted jeans dragen met daarboven alleen een beha. Ook een blazer dragen over een beha is een mogelijkheid. Je kunt dus veel kanten op met het zichtbaar maken van je lingerie. 

4 Wijde broeken

Wat veel terugkomt zijn de wijde broeken. Hiermee bedoel ik niet alleen de wijde jeans, maar ook juist de ‘power’ broeken. De broeken met echt wijde pijpen komen in verschillende kleuren en maten terug. Ze geven stijl, maar ook direct comfort doordat ze net op of net een stukje onder de taille zitten. Om de stijl helemaal af te maken is het dragen van een mooie riem een echte afmaker. 

5 Crop top

Waar crop tops voornamelijk werden gedragen door kinderen en jongeren, heeft deze in 2021 een echte upgrade gehad. Zo kan deze inmiddels ook gedragen worden door volwassenen, mits deze goed wordt gecombineerd. Je kunt de crop top dragen in combinatie met een colbert of een bloes. Het is in de zomer van 2021 te zien in verschillende kleuren en maten. Super zakelijk zal het er niet uitzien, maar casual-chique kan het zeker wel zijn.