Dit zijn de 3 mooiste bestemmingen in Canada

Wat ik misschien wel het meest aantrekkelijke en mooiste land van Noord-Amerika vind is Canada. Er zijn dan ook veel verschillende bestemmingen waar je naar toe kan als je naar Canada wilt afreizen. In dit artikel vertel ik je over de mooiste bestemmingen in Canada. Deze kan je allemaal meepakken tijdens een rondreis of je kunt er aparte trips van maken.

Churchill, Manitoba

Afreizen naar Churchill is al een ervaring om nooit te vergeten. Churchill is een klein dorpje wat grenst aan Hudson Bay. Het dorp is afgezonderd en zal om deze reden ook alleen bereikbaar zijn via een treinreis of een vlucht. Wat dit dorp zo bijzonder maakt is dat de ijsberen hier nog leven, welke je nog kan zien als je een safari maakt. Dat is natuurlijk in de winter, maar in de zomer kun je hier ook nog eens snorkelen. Dan bedoel ik niet zomaar snorkelen, maar je kunt hier snorkelen met Beluga walvissen, hoe gaaf is dat! Dit dorp in Canada is dus zeker één die je moet bezoeken als je ooit naar Canada op reis gaat. 

Vancouver, British-Columbia

Als een van de grootste steden in Canada kan deze natuurlijk niet ontbreken op de lijst. Het is een van de meest toeristische plekken in Canada en dat heeft ook zijn redenen. De stad is heel simpel gezegd gewoon een drukke, mooie, moderne stad. In Vancouver zijn ook verschillende bezienswaardigheden die je sowieso gezien moet hebben als je naar deze stad bent gereisd:

  • Chinatown: op New York en San Francisco na is dit de grootste Chinatown van Noord-Amerika en dus direct ook de grootste Chinatown van Canada. In deze buurt staan veel Chinese restaurants, markten, winkels en nog veel meer.
  • Gastown: dit is een buurt in Vancouver die heel uniek en levendig is. Het staat bekend om een buurt met veel innovatie en een plek waar je veel herinneringen kan maken.
  • Stanley Park: jaarlijks komen er acht miljoen toeristen naar dit park toe, wat in de stad van Vancouver ligt. Zo zijn er verschillende wandel- en fietspaden, inclusief één van negen kilometer lang die je langs het water zal leiden. In het noordwesten van dit park staan totempalen die door veel mensen bezocht worden. Het park is erg levendig en er sporten hier ook veel mensen. 

Calgary, Alberta

Ten oosten van de Rocky Mountains ligt Calgary, een stad wat zich in razend tempo is gaan ontwikkelen en waar een hele mooie skyline te zien is. In Calgary zijn verschillende wijken te vinden in de binnenstad, waardoor er voor elke toerist wel wat te zien is wat zal bevallen. Ook zijn er verschillende bezienswaardigheden in Calgary:

  • Calgary Stampede: ieder jaar is er in juli een rodeo festival in Calgary. Er komen jaarlijks meer dan een miljoen mensen op af en het festival duurt tien dagen. Het festival heeft een rodeo, concerten, een parade en nog veel meer activiteiten wat het een van de beste outdoor festivals ter wereld maakt.
  • Calgary Zoo: met meer dan 119 diersoorten en in totaal meer dan 1.000 dieren is deze dierentuin in Calgary één om zeker te bezoeken als je afreist naar Calgary. In deze dierentuin ligt de focus om door middel van de community wilde diersoorten te beschermen en uiteindelijk weer uit te zetten in het wild om te voorkomen dat deze uitsterft. Een heel mooi initiatief. 
  • Banff National Park: 1,5 uur rijden ten westen van Calgary ligt het Banff National Park. Het was het eerste nationale park van Canada en heeft een oppervlakte van 6.642 vierkante kilometer. Je kunt op dit nationale park verblijven en er zijn heel veel verschillende activiteiten die je hier kan ondernemen, waaronder golfen, skiën, uit eten gaan, shoppen, festivals bezoeken en bergbeklimmen.